Cea mai importanta etapa pentru construirea unei case este dorinta de a avea o casa proprie facuta si amenajata dupa gusturile dumneavoastra! In articolul ce urmeaza o sa vorbim despre etapele construirii unei case si proiectarea ei.
Atunci cand doriti sa construiti o casa trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte ce tin de locul unde doriti sa o construiti, marimea casei si cum ati dori sa arate aceasta. Pentru a avea casa visurilor dumneavoastra trebuie sa faceti un studiu foarte amanuntit in legatura cu tot ce tine de constructia unei case pentru a fi multumit de aceasta in final.
Atunci cand construiti o casa trebuie sa aveti actele in regula pentru aceasta si actele constau in urmatoarele:
– Proiectul de casa
– Certificatul de Urbanism
– Realizarea unui studiu geotehnic
– Obtinerea de avize si autorizatii de constructie
Dupa ce ati reusit sa obtineti toate actele necesare, se poate incepe constructia propriu-zisa a casei pe care vreti sa o construiti. Si aceasta etapa este impartita in 3 etape mai mici de constructie.
1 Constructia “la rosu”
Cand vorbim de aceasta etapa de constructie a unei case, trebuie sa stim ca ea consta in realizarea fundatiei si a elevatiei urmata de realizarea centurii si turnarea placii peste parter sau demisol. Dupa ce se termina aceste procese incepe sa se construiasca suprastructura: zidurile, stalpii si sarpanta. Procesul de finalizare al casei la rosu se termina atunci cand sarpanta este finalizata.
2 Etapa “la gri”
In etapa aceasta, casa la gri, este in avantaj de casa din etapa precedenta, casa la rosu, prin realizarea completa a acoperisului casei, prin montarea invelitorilor si realizarea sistemului de termoizolare al acesteia. Un plus adus atunci cand construim casa “la gri” este prin montarea de tamplarie exterioara si realizarea instalatiilor casei.
3 Etapa “la cheie”
Etapa la cheie este etapa in care se finalizeaza lucrarea casei. Aceasta etapa implica urmatoarele executii: se aplica finisajele (atat finisajele interioare cat si cele exterioare). Pe langa finisaje, tot in aceasta etapa se pun si usile de interior. La finalul acestei etape urmeaza mobilarea si utilarea casei pentru un confort cat mai sporit.
In concluzie, asa cum puteti observa, constructia unei case nu este deloc usoara si ea necesita foarte multa munca si resurse. Fiind o lucrare de finete, e posibil sa fie si multe erori umane la construirea unei case si tocmai de aceea lumea prefera sa cumpere o casa gata facuta decat sa construiasca ei una proprie. Decizia de a cumpara o locuinta este mult mai comoda decat de a construi una dar nu este si decizia cea mai rentabila pentru viitorul proprietar. Atunci cand planuiesti sa iti construiesti o casa poti sa o faci exact asa cum vrei tu, cu cate camere ai nevoie, cu utilitatile de care ai nevoie etc.
Daca sunteti pregatit sa parcurgeti provocarea pe care v-o ofera o casa si deranjul care se intinde pe o perioada de aproximativ un an, o sa va convingeti ca ati facut o alegere mult mai buna decat daca ati fi cumparat un imobil.
Cum ziceam mai sus, daca sunteti pregatit pentru acest pas noi va putem sta la dispozitie cu cele mai bune servicii pentru construirea unei case. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.