Renovari apartamente si case Sibiu

Renovare apartament Brasov sau amenajare – care e diferenta?

Renovarea apartamentului implica faptul ca spatiul care urmeaza sa sufere transformari este intr-un stadiu degradat sau invechit. Nu folosim termenul de “renovare” in cazul unei constructii noi, care este in stadiul “la rosu” sau “la gri”, si pe care dorim sa o aducem in stadiul “la cheie”. In aceasta situatie folosim mai degraba termenul de “amenajare“.

Este renovarea unui apartament mai scumpa decat amenajarea?

Cel mai adesea da. In cazul amenajarii unui apartament nou, din stadiul “la gri”, mai sunt necesare lucrari precum un glet final de finisaj si apoi lavabil (dupa slefuire si amorsa), placarea cu gresie si faianta in cazul bailor si bucatariei, montarea obiectelor sanitare, montarea prizelor, intrerupatoarelor si a candelabrelor etc.

In cazul renovarilor nu se pot face direct operatiunile mentionate mai sus, ci se incepe de regula cu demolari si reparatii (indepartare straturi de zugraveala veche, indepartare gresie si faianta vechi, inlocuiri de tevi la instalatii sanitare si, adesea, chiar refacerea instalatiei electrice). Toate aceste operatiuni sunt suplimentare fata de o amenajare. Asadar este mai ieftin sa amenajezi o locuinta noua (incepand de la stadiul la care e predata de constructor) pana la stadiul “la cheie”, decat sa renovezi o constructie mai veche. Preturile estimative (click pentru detalii) afisate pe site-ul nostru au in vedere amenajarea unei locuinte noi (de la stadiul “la gri”). Pentru o estimare de pret in cazul unei renovari va fi nevoie sa analizam indeaproape locuinta si sa se stabileasca lucrarile necesare.

renovari case si apartamente Brasov firma amenajari si constructii

Exemple de preturi estimative pentru renovari

Daca vorbim despre renovari minore, cum ar fi doar rezugravirea unui apartament care in prealabil a fost zugravit in lavabil, costurile cu manopera nu sunt mari. Daca anterior zugraveala a fost cu huma sau var, pentru a fi zugravit in lavabil va trebui indepartata mai intai zugraveala veche, regletuirea tuturor tavanelor si peretilor si apoi zugravire cu lavabil (cu un cost al manoperei evident mai mare decat in primul caz). Investitia este mai mare in situatiile in care se doreste refacerea instalatiei electrice (anularea celei vechi si executarea de noi canale pentru fire noi de curent), refacerea instalatiilor sanitare (tevi noi, calorifere noi, racorduri noi etc), renovarea baii (gresie, faianta obiecte sanitare noi) si bucatariei (gresie, faianta noi). In situatii de genul acesta. Costurile pentru renovarea unui apartament in Brasov depasesc adesea suma de 4000-5000 euro pentru manopera (pentru un apartament cu 2 camere), la care se adauga si costurile pentru materiale. Preturile difera in functie de suprafata locuintei. Pentru un apartament vechi, cu 4 camere, costurile vor fi mai mari decat pentru un apartament cu 2 camere. Pentru renovarea unei case vechi provocarile pot fi si mai mari si e bine sa fie cantarita cu atentie situatia, daca se merita investitia in renovare sau e mai de dorit o constructie noua.

Renovare apartament Brasov: idei, solutii, provocari

Pregatirea unei renovari este bine sa fie realizata din timp (daca suntem presati de o anumita data pentru finalizarea lucrarilor). Schimbarile dramatice pe care le va suferi locuinta (fie ca vorbim despre o casa sau despre un apartament) reclama cel mai adesea mutarea familiei la o alta adresa pentru perioada de timp in care au loc lucrarile. Dezafectarea baii si a instalatiei electrice fac practic imposibila locuirea in conditii normale a unei familii. Daca renovarea este doar partiala (numai o parte a locuintei) si daca nu include instalatiile sanitare si electrice, atunci nu se impune mutarea. Pentru a va familiariza mai bine cu provocarile unei renovari, dar si pentru a vedea diverse idei si solutii, merita vizionate episoade ale emisiunii Visuri la cheie (pot fi gasite si pe YouTube).

Firma noastra realizeaza renovari de case si apartamente pe raza orasului Brasov si in vecinatatea acestuia, Sacele, Prejmer, Harman, Bod, Sanpetru, Stupini, Ghimbav, Codlea, Rasnov, Cristian, Bran, Zarnesti etc