25Mar/23

Proiectare casa Brașov

Proiectare casa sau alt timp de imobil (pensiune, sediu firmă, bloc) în zona Brașov. La acest serviciu se adaugă și obținerea tuturor avizelor pentru a demara proiectul de construcție.

Fie că ești în căutarea unui arhitect, a unui inginer structurist, noi te ajutăm cu o echipă specializată, pentru ca proiectul tău să prindă contur cât mai repede. Dacă terenul pe care îl deții este extravilan, te putem ajuta cu documentație pentru PUZ (plan urbanistic zonal) pentru a trece terenul în intravilan și a putea construi pe el (detalii în partea de jos a paginii).

Primii pași în procesul de proiectare casa

Înainte de a începe efectiv proiectarea unei case este nevoie de câteva informații. E envoie de un certificat de urbanism (CU, pe care îl obțineți de la primăria locală, care va conține informații importante despre teren si ce fel de constructie vi se permite sa realizati), un plan topografic cu cote vizat de OCPI (firmele de cadastru se ocupă de acest aspect) si extras CF cu geometria terenului. Ne ajută să aveți cristalizată o idee despre ce doriti sa construiți, sistemul constructiv preferat (constructie clasica / structura lemn etc), sistemul de instalatii preferat etc.

După ce avem detaliile de mai sus se va realiza un studiu geotehnic care are ca scop determinarea tipului de pământ pe care se va așeza viitoarea clădire, gradul de tasare a pământului, omogenitatea acestuia și distanța până la pânza freatică. Studiul GEO vă ajută să economisiți bani, deoarece inginerul de structură poate calcula exact, fără aproximări, necesarul de fundație pentru clădirea dumneavoastră. 

Cu toate informațiile adunate până la acest pas se poate începe proiectarea imobilului, atât pe partea de arhitectură cât și pe partea de structură. La încheierea procesului de proiectare se va trece la obținerea avizelor necesare pentru obținerea autorizației de construcție (fără de care nu aveți voie legal să demarați construirea).

Câțiva termeni explicați pentru a înțelege documentația pentru proiectare casa:

DTAC înseamnă Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire si reprezintă proiectul de arhitectură, rezistență și instalații. În baza acestei documentații primăria emite autorizația de construire. PTh înseamnă Proiect Tehnic și reprezintă totalitatea documentelor, planurilor furnizate de către arhitecți, ingineri de rezistență, ingineri de instalații. PTh cuprinde soluţiile tehnice şi economice de realizare a obiectivului de investiţii, pe baza căruia se execută lucrările de construcţii autorizate. DE înseamnă detalii execuție.

Avize necesare proiectare casa

Avizele necesare pentru construirea casei sunt de două tipuri. 1- Avize de la furnizorii de utilități, respectiv: energie electrică, apă, canal, salubritate etc. 2 – Avize de la autorități, cum ar fi cea de la mediu, ISU, DSP, MapN etc.  Avizele de care aveți nevoie sunt specificate în Certificatul de urbanism (C.U. – se obține de la primărie).  Eliberarea lor ar trebui să dureze, în funcție de fiecare instituție, de la 30 la 60 de zile.

În funcție de zonă și de specificațiile legale, pentru obținerea certificatului de urbanism și implicit pentru autorizația de construire mai pot fi necesare următoarele avize:
• Aviz de scoatere a terenului din circuitul agricol, ce poate fi obținut de la oficiul de cadastru teritorial.
• Avizul de la Ministerul Culturii, pentru clădiri situate în zone istorice sau culturale.
• Aviz de Mediu, pentru construcțiile situate în apropierea rezervațiilor și parcurilor naturale, siturilor arheologice.
  
Pentru construcția de case cu destinații mai speciale pot fi necesare și:
• Aviz de sănătate publică, de la DSP
• Avizul de siguranța la stingerea incendiilor, de la ISU
• Aviz de la MapN, Autoritate Aeronautică, SRI, SIE în cazul în care terenul este situat lângă astfel de unități de utilitate și importantă strategică.

Autorizația de construcție va fi eliberată pe baza depunerii la primărie a unui dosar, care include: C.U., avizele și proiectul casei. Durata medie de obținere: 30 zile. Taxa de autorizare se calculează ca un procent (0,5%) din valoarea estimată a investiției. Cea mai frecventă greșeală făcută de cei care vor să-și construiască o casă este că se apucă de acte primăvara. Ideal este ca acest proces să înceapă încă din toamna anterioară. Astfel autorizația de construire poate să fie eliberată în luna martie-aprilie, când începe sezonul de construcții. 

Pe lângă proiectare casa oferim și serviciul de construire a acesteia, asigurându-ne că proiectul devine realitate.

Dacă doriți surse de inspirație pentru casa pe care doriți să o construiți puteți consulta o colecție de proiecte folosind link-ul următor: Idei proiectare casa

Pentru terenurile extravilane trebuie realizat un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru a trece terenul în intravilan și pentru a putea construi diverse imobile (locuință, pensiune, sediu firmă etc). Elaborarea documentației necesare și demersurile care trebuiesc făcute constituie un proces mai îndelungat, de minim un an de zile cel mai adesea. Vă putem ajuta în aceste demersuri, începând cu obținerea certificatului de urbanism necesar și continuând cu restul etapelor necesare.

Dacă sunteți în procesul de achiziționare a unei case construită cu mai mulți ani în urmă sau doriți să faceți modificări la un imobil existent, vă putem ajuta și cu o consultanță în construcții specializată (inginer structuri / rezistență) pentru a lua deciziile cele mai bune. Construcțiile mai vechi pot ascunde anumite degradări. Unele modificări la un imobil nu pot fi făcute legal fără proiectare de specialitate și autorizație. În toate aceste chestiuni o sumă cheltuită pentru consultanță profesionistă poate scuti sume mult mai mari irosite pe un proiect care nu e viabil sau pe amenzi foarte mari.

proiectare casa
proiectare casa
Vali Ditu
Vali Ditu
2021-11-03
Ok
Liliana Lacatusu
Liliana Lacatusu
2021-07-10
Ii recomandam cu drag pe cei de la Pro Casa XXI . Suntem foarte mulțumiți de lucrare,cei de la firma sunt serioși iar baia arata foarte bine(ei s-au ocupat de tot ce înseamnă renovarea unei bai).Pozele atașate la comentariu sunt făcute chiar înainte de finalizarea lucrării. Mulțumim Pro Casa XXI!
Iosif Iulian * Gmail
Iosif Iulian * Gmail
2021-03-10
Am facut de curand un apartament cu aceasta firma: oamenii sunt la alt nivel: decenta, seriozitatea si dedicarea se intrepatrund cat sa creeze o atmosfera placuta cand iei contact (de fiecare data) cu echipa chiar daca este vorba de munca si nu de distractie. Poate parea emfatic textul, dar la sfarsit am vazut ca a iesit totul mai bine decat te poti asteptat de la oameni in general, si atunci am zis: voi recomanda firma cu INCREDERE! Cu stima fam. Iosif!
Oana Trufin
Oana Trufin
2020-01-21
Am facut finisajele casei (gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, partea electrica, usi) cu Pro Casa XXI in august-septembrie 2019. Dl. Panaite si echipa sa sunt atenti la lucrarile de finisaj si isi tin promisiunile - au inceput atunci cand am stabilit si au terminat la timp lucrarea. Am fost foarte multumiti de rezultat. Multumim!

19Feb/23

Inchiriere miniexcavator

Inchiriere miniexcavator Kubota (1.9 tone) în Brașov și zonele limitrofe (utilaj + exacavatorist)

  • șanțuri fundații pentru casă, hale, gard
  • săpături pentru beci, piscină, fosă septică, șanț drenaj
  • săpare șanțuri utilități: apă, canalizare, curent, gaze, fibră optică, branșamente
  • scoatere rădăcini/pomi, defrișări, demolări construcții vechi
  • terasamente, nivelări, decopertări pentru montaj pavaj

Utilajul vine echipat cu diverse cupe, în funcție de nevoile clientului.

Tariful este de 800 ron (+TVA) pentru jumătate de zi și 1500 ron (+TVA) pentru o zi întreagă. Tariful include deplasarea (dacă nu este mai departe de 10 km de Brașov), combustibiliul și operarea excavatorului.

Pentru programări ne puteți suna (sau scrie pe whatsapp) la numărul 0771304907.

inchiriere miniexcavator
29Oct/22

De ce să construiești o casă?

Dacă ați căutat vreodată o revistă de designer și ați crezut că ați putea face o treabă mai bună – acum este timpul să străluciți. Construirea unei case nu este o operație mică, dar este cu ușurință unul dintre cele mai pline de satisfacții proiecte pe care le-ați putea întreprinde vreodată.

Mulți oameni cred că nu au timp sau bani pentru a-și construi propria casă și adesea se mulțumesc cu mult mai puțin din cauza asta. Nu lăsa temerile tale să te împiedice să creezi casa visurilor tale.

Acest articol va evidenția cinci dintre cele mai bune motive pentru a vă construi propria casă în acest an. Nu mai amâna – profită de acest timp pentru a construi casa ta de vis!

1. Mai ieftin

Acesta este, probabil, un cârlig ieftin (în sensul jocului de cuvinte), dar având în vedere stresul vieții moderne și dificultățile economiei mondiale moderne, trebuie să obținem cel mai bun profit pentru banii noștri – iar casa ta nu face excepție.

În medie, o casă construită la comandă costă cu 25% mai puțin decât dacă ar costa o casă gata făcută. Dacă ești priceput în construcții, ai putea economisi și mai mult.

2. Este plină de satisfacții

firma constructii brasov

Dacă aveți timp – construirea propriei case poate fi cel mai satisfăcător lucru din întreaga lume. Există ceva atât de energizant în proiectarea casei doar gândindu-te că vei face unele dintre cele mai bune amintiri din viața ta.

A fi arhitectul casei tale de vis te umple cu un astfel de sentiment al scopului și al realizării, încât este aproape de nedescris.

3. Este mai ușor decât ai crede

Dacă nu așezi singur fiecare cărămidă, construirea propriei case este mai ușoară decât ai crede. Asigurați-vă că folosiți echipamente de construcție performante pentru construcția casei și în așa fel veți face cea mai calitativă treabă.

Nu ascultați pe cei negativi – casele personalizate pot dura mai mult timp și va trebui să închiriați un loc în timp ce construiți, dar sunt ușor de planificat bine.

4. Inspirația este peste tot

Când oamenii și-au construit case în trecut, în general aveau tendința să arate la fel. Oamenii nu aveau o inspirație frumoasă și dacă nu erau arhitecți, de obicei doar cumpărau o casă preexistentă.

Din fericire, în zilele noastre, cu internetul, nu există practic limite pentru designul tău – în afară de buget, desigur. Răsfoiți Google și Pinterest pentru idei inspiraționale și alegeți modele care vă plac cel mai mult și care vă inspiră.

5. Eco-Friendly

Construirea propriei case poate fi cea mai eco-eficientă decizie din viața ta. Deși soluțiile inteligente și opțiunile de energie durabilă pot fi modernizate, este mai ușor și mai ieftin să le construiți și să le montați încă de la început.

Asigurați-vă că construiți o casă ecologică – nu numai că va ajuta la salvarea mediului nostru prețios, dar vă va economisi și o mulțime de bani în continuare. Fii înțelept cu alegerile tale materiale și ar putea ajunge să fie benefici în mai multe moduri.

În concluzie ai toate motivele din lume să construiești propria casă și să o faci asa cum ai visat mereu! Totul trebuie să înceapă de la o mica dorință și în timp să prindă contur. Nu trebuie să îți fie teamă și nu trebuie să eziți pentru a-ți îndeplini visele! Construiește casa visurilor tale cu firma construcții Brasov Pro Casa Xxi Srl!

09Oct/22
casa brasov

Constructii case la cheie – Etape

Cea mai importanta etapa pentru construirea unei case este dorinta de a avea o casa proprie facuta si amenajata dupa gusturile dumneavoastra! In articolul ce urmeaza o sa vorbim despre etapele construirii unei case si proiectarea ei.

Atunci cand doriti sa construiti o casa trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte ce tin de locul unde doriti sa o construiti, marimea casei si cum ati dori sa arate aceasta. Pentru a avea casa visurilor dumneavoastra trebuie sa faceti un studiu foarte amanuntit in legatura cu tot ce tine de constructia unei case pentru a fi multumit de aceasta in final.

Atunci cand construiti o casa trebuie sa aveti actele in regula pentru aceasta si actele constau in urmatoarele:

– Proiectul de casa

– Certificatul de Urbanism

– Realizarea unui studiu geotehnic

– Obtinerea de avize si autorizatii de constructie

Dupa ce ati reusit sa obtineti toate actele necesare, se poate incepe constructia propriu-zisa a casei pe care vreti sa o construiti. Si aceasta etapa este impartita in 3 etape mai mici de constructie.

1 Constructia “la rosu”

Cand vorbim de aceasta etapa de constructie a unei case, trebuie sa stim ca ea consta in realizarea fundatiei si a elevatiei urmata de realizarea centurii si turnarea placii peste parter sau demisol. Dupa ce se termina aceste procese incepe sa se construiasca suprastructura: zidurile, stalpii si sarpanta. Procesul de finalizare al casei la rosu se termina atunci cand sarpanta este finalizata.

2 Etapa “la gri”

In etapa aceasta, casa la gri, este in avantaj de casa din etapa precedenta, casa la rosu, prin realizarea completa a acoperisului casei, prin montarea invelitorilor si realizarea sistemului de termoizolare al acesteia. Un plus adus atunci cand construim casa “la gri” este prin montarea de tamplarie exterioara si realizarea instalatiilor casei.

3 Etapa “la cheie”

casa la cheie

Etapa la cheie este etapa in care se finalizeaza lucrarea casei. Aceasta etapa implica urmatoarele executii: se aplica finisajele (atat finisajele interioare cat si cele exterioare). Pe langa finisaje, tot in aceasta etapa se pun si usile de interior. La finalul acestei etape urmeaza mobilarea si utilarea casei pentru un confort cat mai sporit.

In concluzie, asa cum puteti observa, constructia unei case nu este deloc usoara si ea necesita foarte multa munca si resurse. Fiind o lucrare de finete, e posibil sa fie si multe erori umane la construirea unei case si tocmai de aceea lumea prefera sa cumpere o casa gata facuta decat sa construiasca ei una proprie. Decizia de a cumpara o locuinta este mult mai comoda decat de a construi una dar nu este si decizia cea mai rentabila pentru viitorul proprietar. Atunci cand planuiesti sa iti construiesti o casa poti sa o faci exact asa cum vrei tu, cu cate camere ai nevoie, cu utilitatile de care ai nevoie etc.

Daca sunteti pregatit sa parcurgeti provocarea pe care v-o ofera o casa si deranjul care se intinde pe o perioada de aproximativ un an, o sa va convingeti ca ati facut o alegere mult mai buna decat daca ati fi cumparat un imobil.

Cum ziceam mai sus, daca sunteti pregatit pentru acest pas noi va putem sta la dispozitie cu cele mai bune servicii pentru construirea unei case. Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii.

12Dec/21
Mansardare Brasov

Mansardări și acoperișuri

Unul dintre elementele cele mai vulnerabile ale unei case este acoperișul. Degradarea acestuia și neglijarea reparațiilor necesare poate duce în timp la degradarea întregului imobil.

Oferim servicii de montaj învelitoare din țiglă ceramică, metalică sau bituminoasă. Dumneavoastră trebuie doar să alegeți tipul de învelitoare pe care îl preferați, iar noi ne ocupăm cu montajul. Pe piața românească sunt mai multe firme renumite care oferă produse pentru preferințe diferite: Tegola, Lindab, Bramac, Bilka sunt doar câteva dintre acestea.

montare acoperis
montare acoperiș

Mansardarea este opțiunea cea mai la îndemână pentru a mări suprafața utilă a unei case. Pentru a crea un spațiu valoros este indicat să apelați la serviciile unui arhitect. Este important ca noul spațiu să fie amenajat cu gust, să fie adoptate cele mai bune soluții pentru maximizarea spațiului și să devină o parte integrantă a imobilului.

Mansardare Brasov
Mansardare Brasov

Dacă aveți în plan un asemenea proiect, nu ezitați să ne contactați – tel / whatsapp 0771304907

Vali Ditu
Vali Ditu
2021-11-03
Ok
Liliana Lacatusu
Liliana Lacatusu
2021-07-10
Ii recomandam cu drag pe cei de la Pro Casa XXI . Suntem foarte mulțumiți de lucrare,cei de la firma sunt serioși iar baia arata foarte bine(ei s-au ocupat de tot ce înseamnă renovarea unei bai).Pozele atașate la comentariu sunt făcute chiar înainte de finalizarea lucrării. Mulțumim Pro Casa XXI!
Iosif Iulian * Gmail
Iosif Iulian * Gmail
2021-03-10
Am facut de curand un apartament cu aceasta firma: oamenii sunt la alt nivel: decenta, seriozitatea si dedicarea se intrepatrund cat sa creeze o atmosfera placuta cand iei contact (de fiecare data) cu echipa chiar daca este vorba de munca si nu de distractie. Poate parea emfatic textul, dar la sfarsit am vazut ca a iesit totul mai bine decat te poti asteptat de la oameni in general, si atunci am zis: voi recomanda firma cu INCREDERE! Cu stima fam. Iosif!
Oana Trufin
Oana Trufin
2020-01-21
Am facut finisajele casei (gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, partea electrica, usi) cu Pro Casa XXI in august-septembrie 2019. Dl. Panaite si echipa sa sunt atenti la lucrarile de finisaj si isi tin promisiunile - au inceput atunci cand am stabilit si au terminat la timp lucrarea. Am fost foarte multumiti de rezultat. Multumim!
14Nov/21
firma constructii case brasov

Constructie casa la rosu Brasov – Case la cheie 2024

Firma noastra se ocupa de tot procesul de constructie casa la rosu sau la cheie in Brasov si in imprejurimi (si alte imobile, cum sunt sediile de firma).

casa la rosu Brasov
constructie casa la cheie Brasov

Constructie casa la cheie Brasov

Tratam cu maxima seriozitate fiecare proiect de casa. Platile se fac intotdeauna esalonat, in functie de progresul lucrarilor.

Daca doresti construirea unei case, inainte de a discuta concret despre costuri, e nevoie sa fie parcursa etapa realizarii proiectului de catre un arhitect si obtinerea autorizatiilor pentru constructie, etapă de care ne putem ocupa tot noi (mai multe detalii pe pagina dedicată proiectării unei case). Înainte de a se începe proiectarea e nevoie de câteva amănunte și acte: un certificat de urbanism, un plan topo si/sau extras CF cu geometria terenului, detalii despre ce doriti sa construiți, sistem constructiv, sistem instalatii etc. Pe baza proiectului și a cantităților de materiale estimate la proiectare se poate realiza un deviz mai detaliat cu privire la costurile materialelor pentru a construi casa la rosu sau la cheie.

Programeaza o consultare gratuita cu noi pentru a planifica mai bine proiectul de constructie – tel / whatsapp 0771304907.

Materialele de constructii pot fi achizitionate fie de client, fie de catre noi (daca se contracteaza un cost cumulat de manopera plus materiale). Furnizori sunt destul de multi pe piata in momentul de fata cu diferite oferte de pret: Dedeman, Hornbach, LeroyMerlin, Brico, Arabesque, Recobol, Metabras etc.

Case la rosu Brasov

Casa la rosu Brasov

Este mai rentabil acum in anul 2024 sa cumperi o casa la rosu sau la cheie gata construita sau sa construiesti una de la 0?

Costul manoperei pentru a construi o casa la rosu in zona Brasov este de aproximativ 150-200 de euro / mp (se ia in calcul suprafata desfasurata totala construita, nu suprafata utila sau amprenta la sol a casei), in functie de complexitatea proiectului, locul de amplasament etc.

Constructie casa la rosu Brasov – despre piata imobiliara

Pentru constructia la cheie, costul manoperei este de 500-600 euro / mp, in functie de complexitatea proiectului, tipuri de finisaje, locatie etc. Pentru a construi o casa la cheie in zona Brasov, costurile de manopera plus materiale vor fi in jurul valorilor de 1000-1200 euro / mp, in functie de detaliile proiectului, finisajele alese, furnizorii de materiale etc.

In conditiile in care pe piata imobiliara constructiile noi in anul 2024 se vand la Brasov la un pret de aprox 1813euro / mp (valoarea este cea din luna ianuarie 2024), este evident faptul ca este mult mai rentabil sa construiesti de la 0, decat sa cumperi ceva gata construit (practic construiesti la mai putin de jumatate de pret fata de constructiile noi care se vand si in felul asta se salvează bani). Mai multe informatii si anunțuri despre evolutia preturilor la constructiile noi se pot citi pe pagina dedicata evolutiei indicelui imobiliar pentru Brasov.

Informatii despre casele la rosu – case la cheie

Casa la rosu cuprinde fundatia, construirea peretilor si structura acoperisului pe care se monteaza ulterior invelitoarea. Nu se includ finisajele interioare si exterioare, partea exterioara a acoperisului (tigla, tabla etc.), instalatiile aferente (electrice, sanitare, gaze, racordare la utilitati). Acestea din urma se includ la etapele de constructie la gri si la cheie.

Perioada de iarna este cea mai potrivita pentru toate demersurile necesare inainte de a construi (proiectare, obtinere avize si autorizatii, pregatire teren, alegere constructor etc). Pentru contractarea serviciilor noastre de construire case la rosu sau la cheie in Brasov e nevoie sa planificati din timp acest lucru. In general e nevoie de minim 3 saptamani inainte de a incepe efectiv lucrarile de constructii, pentru a ne organiza eficient echipele si fronturile de lucru. Pentru a rezerva cu mai mult timp inainte o perioada precisa in care sa fie executat imobilul dvs in 2024, se va achita un avans dupa semnarea unui contract.

Pentru orice fel de intrebari legate de proiectul dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati pe email sau la numarul de telefon pe care le gasiti pe site. Contactati-ne acum pe email si va vom raspunde in maxim 24 ore lucratoare!

Vali Ditu
Vali Ditu
2021-11-03
Ok
Liliana Lacatusu
Liliana Lacatusu
2021-07-10
Ii recomandam cu drag pe cei de la Pro Casa XXI . Suntem foarte mulțumiți de lucrare,cei de la firma sunt serioși iar baia arata foarte bine(ei s-au ocupat de tot ce înseamnă renovarea unei bai).Pozele atașate la comentariu sunt făcute chiar înainte de finalizarea lucrării. Mulțumim Pro Casa XXI!
Iosif Iulian * Gmail
Iosif Iulian * Gmail
2021-03-10
Am facut de curand un apartament cu aceasta firma: oamenii sunt la alt nivel: decenta, seriozitatea si dedicarea se intrepatrund cat sa creeze o atmosfera placuta cand iei contact (de fiecare data) cu echipa chiar daca este vorba de munca si nu de distractie. Poate parea emfatic textul, dar la sfarsit am vazut ca a iesit totul mai bine decat te poti asteptat de la oameni in general, si atunci am zis: voi recomanda firma cu INCREDERE! Cu stima fam. Iosif!
Oana Trufin
Oana Trufin
2020-01-21
Am facut finisajele casei (gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, partea electrica, usi) cu Pro Casa XXI in august-septembrie 2019. Dl. Panaite si echipa sa sunt atenti la lucrarile de finisaj si isi tin promisiunile - au inceput atunci cand am stabilit si au terminat la timp lucrarea. Am fost foarte multumiti de rezultat. Multumim!

25Feb/18
Renovari apartamente si case Sibiu

Renovare apartament Brasov – Renovare casa

Renovare apartament Brasov sau amenajare – care e diferenta?

Renovarea apartamentului implica faptul ca spatiul care urmeaza sa sufere transformari este intr-un stadiu degradat sau invechit. Nu folosim termenul de “renovare” in cazul unei constructii noi, care este in stadiul “la rosu” sau “la gri”, si pe care dorim sa o aducem in stadiul “la cheie”. In aceasta situatie folosim mai degraba termenul de “amenajare“.

Este renovarea unui apartament mai scumpa decat amenajarea?

Cel mai adesea da. In cazul amenajarii unui apartament nou, din stadiul “la gri”, mai sunt necesare lucrari precum un glet final de finisaj si apoi lavabil (dupa slefuire si amorsa), placarea cu gresie si faianta in cazul bailor si bucatariei, montarea obiectelor sanitare, montarea prizelor, intrerupatoarelor si a candelabrelor etc.

In cazul renovarilor nu se pot face direct operatiunile mentionate mai sus, ci se incepe de regula cu demolari si reparatii (indepartare straturi de zugraveala veche, indepartare gresie si faianta vechi, inlocuiri de tevi la instalatii sanitare si, adesea, chiar refacerea instalatiei electrice). Toate aceste operatiuni sunt suplimentare fata de o amenajare. Asadar este mai ieftin sa amenajezi o locuinta noua (incepand de la stadiul la care e predata de constructor) pana la stadiul “la cheie”, decat sa renovezi o constructie mai veche. Preturile estimative (click pentru detalii) afisate pe site-ul nostru au in vedere amenajarea unei locuinte noi (de la stadiul “la gri”). Pentru o estimare de pret in cazul unei renovari va fi nevoie sa analizam indeaproape locuinta si sa se stabileasca lucrarile necesare.

renovari case si apartamente Brasov firma amenajari si constructii

Exemple de preturi estimative pentru renovari

Daca vorbim despre renovari minore, cum ar fi doar rezugravirea unui apartament care in prealabil a fost zugravit in lavabil, costurile cu manopera nu sunt mari. Daca anterior zugraveala a fost cu huma sau var, pentru a fi zugravit in lavabil va trebui indepartata mai intai zugraveala veche, regletuirea tuturor tavanelor si peretilor si apoi zugravire cu lavabil (cu un cost al manoperei evident mai mare decat in primul caz). Investitia este mai mare in situatiile in care se doreste refacerea instalatiei electrice (anularea celei vechi si executarea de noi canale pentru fire noi de curent), refacerea instalatiilor sanitare (tevi noi, calorifere noi, racorduri noi etc), renovarea baii (gresie, faianta obiecte sanitare noi) si bucatariei (gresie, faianta noi). In situatii de genul acesta. Costurile pentru renovarea unui apartament in Brasov depasesc adesea suma de 4000-5000 euro pentru manopera (pentru un apartament cu 2 camere), la care se adauga si costurile pentru materiale. Preturile difera in functie de suprafata locuintei. Pentru un apartament vechi, cu 4 camere, costurile vor fi mai mari decat pentru un apartament cu 2 camere. Pentru renovarea unei case vechi provocarile pot fi si mai mari si e bine sa fie cantarita cu atentie situatia, daca se merita investitia in renovare sau e mai de dorit o constructie noua.

Renovare apartament Brasov: idei, solutii, provocari

Pregatirea unei renovari este bine sa fie realizata din timp (daca suntem presati de o anumita data pentru finalizarea lucrarilor). Schimbarile dramatice pe care le va suferi locuinta (fie ca vorbim despre o casa sau despre un apartament) reclama cel mai adesea mutarea familiei la o alta adresa pentru perioada de timp in care au loc lucrarile. Dezafectarea baii si a instalatiei electrice fac practic imposibila locuirea in conditii normale a unei familii. Daca renovarea este doar partiala (numai o parte a locuintei) si daca nu include instalatiile sanitare si electrice, atunci nu se impune mutarea. Pentru a va familiariza mai bine cu provocarile unei renovari, dar si pentru a vedea diverse idei si solutii, merita vizionate episoade ale emisiunii Visuri la cheie (pot fi gasite si pe YouTube).

Firma noastra realizeaza renovari de case si apartamente pe raza orasului Brasov si in vecinatatea acestuia, Sacele, Prejmer, Harman, Bod, Sanpetru, Stupini, Ghimbav, Codlea, Rasnov, Cristian, Bran, Zarnesti etc

26Sep/16
amenajari interioare cu discount

Preturi amenajari interioare

Preturi amenajari interioare pentru apartamente

Preturi amenajari interioare pentru clientii care cumpara un imobil nefinisat si doresc amenajarea acestuia pentru a-l face locuibil. Cei mai multi dezvoltatori imobiliari ofera locuinte clientilor in faza in care acestea mai au nevoie de multe operatiuni (semifinisate, asa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos). Preturile acestora pentru finisajele interioare pornesc de la 4000-5000 euro, in functie de suprafata. Oferta noastra de pret va aduce o economie de 1000-2000 euro (in functie de suprafata apartamentului) pentru bugetul dumneavoastra!

apartament semifinisat - preturi amenajari interioare

Preturi amenajari interioare estimate pentru urmatoarele lucrari: gletuire pereti si tavane, zugravire cu lavabil, montaj parchet laminat si plinta, montaj gresie si faianta (baie, bucatarie, hol, balcon), instalare obiecte sanitare baie (vana / cabina dus, WC, chiuveta), montaj corpuri iluminat, prize si intrerupatoare.

preturi amenajari interioare - apartament 2 camere

Apartamente cu suprafata de 30-40 mp: 3000 euro pentru manopera

Apartamente cu suprafata de 40-50 mp: 3500 euro pentru manopera

Apartamente cu suprafata de 50-60 mp: 4000 euro pentru manopera

Apartamente cu suprafata de 60-80 mp: 4500 euro pentru manopera

schita apartament 60 mp

Preturile pot varia daca se doresc lucrari suplimentare precum: montaj tapet pe unii pereti, montaj cornise sau scafe etc

Preturi amenajari interioare pentru case / vile Brasov

Estimarile de pret pentru amenajare apartamente pot fi luate ca si ghid pentru suprafete similare in cazul caselor /vilelor. Cuantumul va creste direct proportional cu suprafata construita ce urmeaza sa fie amenajata.

imagine apartament finisat

Preturi pentru renovarea unui apartament sau a unei case

Renovarea locuintei este o provocare mai mare decat amenajarea care porneste de regula de la stadiul “la gri” si aduce spatiul in faza “la cheie”. Acest lucru se datoreaza faptului ca inainte de a se incepe lucrarile de amenajare, trebuie indepartat ceea ce este vechi si perimat – zugraveala veche (daca este huma sau var), pardoseli, gresie si faianta vechi (din baie si bucatarie), obiecte sanitare vechi etc. Estimarea de pret se face doar dupa o examinare a locuintei si dupa stabilirea precisa a lucrarilor necesare. Mai multe detalii despre costuri si diferenta dintre renovare si amenajare gasiti pe pagina Renovari case si apartamente Brasov (click pentru a accesa pagina).

Modalitate plata: la semnarea contractului ce contine detaliile amenajarii interioare se achita un avans de 10-20 % din valoarea manoperei (procentul variaza in functie de valoarea totala a manoperei – pentru sume mai mari de 5000 euro, procentul pentru avans este mai mic). Restul sumei se achita in transe saptamanale, pana la termenul de finalizare a lucrarii.

Preturi evaluari costuri: in cazul in care evaluarea se face telefonic, fara vizita la fata locului (in cazul apartamentelor noi, la gri, care necesita amenajare si lucrarile sunt cele clasice si usor de evaluat) nu percepem nici un fel de taxa, evaluarea este gratuita. Daca se doreste un deviz detaliat, care sa cuprinda costuri pentru fiecare tip de lucrari si o evaluare de costuri pentru materiale, in functie de complexitatea lucrarii costul realizarii acestui deviz porneste de la 200 ron (suma convenita se achita inainte de livrarea devizului). Aceste sume se deduc din contravaloarea lucrarilor dupa semnarea contractului pentru executia acestora.

Pentru mai multe informatii si progamari, nu ezitati sa ne contactati folosind datele de pe pagina Contact.

Oferim serviciile noastre ca firma de constructii si amenajari interioare si exterioare in  Brasov si zonele limitrofe: Sacele, Prejmer, Harman, Bod, Sanpetru, Stupini, Ghimbav, Codlea, Rasnov, Cristian, Bran, Zarnesti